Direktlänk till inlägg 6 november 2010

Att ha en kung är för sagorna och 1600-talet

Av baraenjeppe - 6 november 2010 11:13

Skippa kungahuset nu!


Herregud, de senaste dagarna har allt handlat om kassakon för våra kvällstidningar, dvs. vårt inavlade kungahus.   


Vi har ju en kung som knappt kan prata och gå samtidigt, som för mina pengar kör rallybil och umgås med folk som heter noppe och poppe…..  


så lite sköna citat från vår kära kung:


* år 2002 "Jag tycker det är viktigt att se framtiden an i ljusa färger. Att vara pessimistisk hjälper ingen, varken Dig själv eller andra. Men det gäller att ha kraft att ta tag i sitt eget liv. Det kommer inga stekta sparvar flygande om Du inte själv bemödar Dig om att göra Ditt bästa." (Jultal till svenska folket)


* år 2004 »Sultanen har en kolossal närhet till folket«, »jag upplever det som ett mer öppet land än något annat man kan tänka sig.« (Om Brunei och dess diktator, under ett statsbesök i landet)


* år 1977 "Jobbet är för tungt för en flicka." (apropå kognatisk tronföljd)


* år 1978 "Jag gillar inte att inviga kärnkraftverk, men gör det om jag får order."


* år 1985 "Kära örebroare." (Talade till arbogabor)


* år 1985 "Ämnet för dagen brännskador." (Vid invigning av läkarkonferens om stelkramp)


* år 1985 "Jag inviger härmed färjan som ska gå mellan... mellan...mellan hållplatserna!"


Well så kan det bli med inavel….  


 Ärligt talat vill jag se en seriefigur så köper jag en serietidning…att ha kungahus 2010 är ju helt galet…men det lallande svenska folket vill ju ha det...samma folk som röstar in SD i riksdagen och ser på Stefan och Krister och skrattar och tycker det är kul  


Nu kan jag ju låta ”elitistisk” när jag skriver detta….och det är meningen!  …bort med kungahuset…häng Stefan och Krister i närmaste träd   …det är bara min mycket ödmjuka syn på det hela…dessutom är jag sjukt bakfull och tänker inte alls gå ut i dag…!....   *sur gammal gubbe*

 
 
Hypofysen

Hypofysen

6 november 2010 18:41

Sorry, nu gillar jag kungahuset.. Tycker däremot att det är dags att Victoria tar över. Men på slutet hittade jag nåt jag verkligen håller med om. Jag avskyr Stefan o Krister! Pinsamma puckon. Hoppas du läser det här imorgon när du är ditt vanliga glada jag..

http://hypofysen.blogg.se

baraenjeppe

6 november 2010 20:39

;)
så du menar att jag lät oglad i morse ;)

Well jag kan ju inte vara glad och trevlig hela tiden, då vore jag ju sjukt tråkig...

Fast jag står för att jag tycker att ett kungahus är så 1810...så omodernt och odemokratisk, ngt man kan läsa om i aftonbladet, ngt som iof är kul att ha kanske, men om man funderar känns det ju inte som en modern demokrati? tycker jag iallfall

 
Hypofysen

Hypofysen

7 november 2010 00:59

Nej, jag fattar de argumenten o jag har inga logiska. Jag bara gör det ;). Sen tror jag att Victoria är o kommer bli en sjukt bra representant för Sverige.
Och gammal är du inte, du är ju mitt i livet ;)

http://hypofysen.blogg.se

 
Vikki

Vikki

7 november 2010 09:27

Jag älskar kungahuset, jag är royalist av guds nåde. Stefan och Krister och SD hang'em high!
Kungen rules lixom, fin blogg by the way kan du inte länka till min som också är fin?

http://vickileh.bloggagratis.se

 
Shed Light

Shed Light

7 november 2010 18:21

Den springande punkten är om man anser statschefsämbetet ska gå i arv.
Det handlar egentligen inte i första hand om man gillar vårt kungahus eller ej.
Då kan man också fråga sig om generaldirektörers jobb eller, för all del, statsministerämbetet också ska gå i arv och i så fall varför inte.
Om kungen hade fått bestämma så hade, precis som du skriver Jeppe, inte Viktoria fått vara något annat ett monarkiskt kuttersmycke; Carl Philip skulle ha blivit kung.
Jag tycker , förutom mitt motstånd, till ärvda ämbeten, att kungens kvinnosyn är berdrövlig liksom hans åsikt om att vargarna "tar över" om man inte skjuter bort dom.
Kungen kan dessutom begå lagöverträdelser utan att åtalas; han kan t ex köra sin porsche i 250 km/h på en 50-väg, utan konsekvenser. Jag tycker det är helt fel att det finns personer som står över lagen - enligt lagen, i Sverige idag 2010.
Det är mer att ta ställning till än om man tycker om kungahuset eller ej.
Jag tycker dock att Silvia gör mycket nytta i sitt arbete mot barnporr och trafficking, det är ju alltid något bra.

http://shedlight.bloggplatsen.se

 
Gubbfan

Gubbfan

7 november 2010 18:27

Huset Bernadotte har ju inte gjort sig kända för överdriven intelligens.
Tösen kanske är klyftigare än faderskapet, så gärna att hon tar över jobbet. Om hon nu vill ha det.
Jag är inte för monarkin, men jag känner mig lite kluven inför tanken med en president. Det skulle ju kunna bli värre än med Karl-Gustav.
Tänk er herr Bildt eller fru Sahlin som president.
Hualigen!

F ö anser jag att det är dags att lämna EU.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

 
Charlies syster Lola

Charlies syster Lola

8 november 2010 16:07

Var du tvungen att ta med Stefan och Krister? Nu mår jag illa!
Kungahuset.... isch.

http://firestarter.bloggplatsen.se

baraenjeppe

9 november 2010 12:30

He he, ja jag kännde mig tvungen att ta i med det grova artilleriet ;)

 
pinkozzy

pinkozzy

8 november 2010 18:39

Bra skrivet. Men jag gillar Stefan och Krister. Kanske åldersrelaterat. Att ha en president som i t ex Tyskland är ju trots allt en lösning. De ärver inte sitt ämbete och de har ganska lite makt egentligen. Kanslern har mer makt i praktiken. Och varför ska vi börja föda Vickan och hennes gymkille? Räcker det inte med att vi skattebetalare har fått punka ut med flera miljoner redan på Hagarenoveringen?

http://www.pinkozzy.bloggagratis.se

baraenjeppe

9 november 2010 12:39

Men ozzy, klart vi skall renovera Haga för skattepengar, de har ju inga pengar själva ;)
President skulle vara ett utmärkt alternativ...men svenska folket har ju faktiskt i alla undersökningar visat sig stödja snuskgubben och hans familj, så man får väl bita i det sura äpplet och se dessa figurer på framsidan av tidningarna de närmaste tjugo åren också...!
Njae, stefan och krister får du inte mig att förstå....den där som står i backhopparställning med smutsiga tänder och bräker känner jag stort oförstånd inför hur man kan tycka det är kul..;)

 
pinkozzy

pinkozzy

11 november 2010 10:43

Nja, "snuskgubbe" skulle jag inte vilja kalla kungen eftersom jag inte läst boken och därför inte vet vad som lagts honom till last. Att titta på lite tjejdans är det väl inget fel på. Det blir fel först när alla kläder åker av. Fast jag hörde för några dagar sedan att även detta var OK så länge man kallade det för burlesk dans.

http://www.pinkozzy.bloggagratis.se

baraenjeppe

11 november 2010 12:07

hmmm...verkar som kungen gillar "burlesk dans" ;)

 
Ingen bild

noboytoy

13 november 2010 11:42

Jag måste instämma med Hypofysen. Jag "gillar" också vårt kungahus. Mest för att jag vill bevara gamla traditioner och för att det ger en "glans" över inte bara vårt eget land, utan även utomlands. Drottningen och döttrarna engagerar sig för bla barns rättigheter. Deras kungastatus gör att de blir lyssnade på, både nationellt och internationellt.

Däremot har kungen bara en sak att göra nu, enligt mig.

Lämna över till Viktoria så att vi slipper såna här pinsamma sexskandaler med prostituerade och annat..

baraenjeppe

13 november 2010 12:28

här håller jag inte med dig för en gångs skull ;)
Kungahuset skänker ingen glans, möjligen en anledning för andra länder att fnittra över hur efter Sverige är..att ha en kung som inte kan straffas för eventuella brott, känns ju inte direkt som 2010....
Att se reportrar vrida sig i underdånighet..."ers majestät"...nej jag köper inte det.
Kungen bör lämna över , det håller jag med om, till ett statskick som passar sig i moderna tider...vi kan allt fira våra Svenska traditioner utan att ha en kungafamilj att hålla i handen.

 
susanna55

susanna55

14 november 2010 12:46

Jag anser att NBT har helt rätt. Monarker skänker alltid glans! Det är vad folk upplever och därför tjänar kungahuset ett syfte även om kungen inte är känd för att vara direkt slipad. Varför ojar man sig inte över kostnaderna i alla andra monarkier, eller gör dom det? Jag vet inte! Vår kungafamilj är populär utomlands, och så länge dom själva anser sig kunna leva som sveriges lakejer, utan rättigheter att uttala sig om någonting, kan vi ha kvar dom. Däremot skulle det var mycket intressant med en ekonomisk redovisning, d.v.s se hur mycket pengar som dras in tack vare dom, i relation till vad dom kostar. Kanske Vi alla blir överraskade...

http://susanna55.bloggplatsen.se

baraenjeppe

16 november 2010 09:47

Skönt att inte hålla med dig heller för en gångs skull ;)

Att behöva ha ett kungahus för att skänka glans känns ju torftigt..Ojar sig över kostnader gör jag inte så mycket egentligen, jag skiter faktiskt i om det är + eller - för statskassan....jultomten är också populär utomlands!

Jag tycker därmed att man skall ha en jultomte som åker runt och klipper band, fatta vad jultomten skulle kunna gjort i Kina...det gäller bara att hitta en familj som kan vara jultomte familjen, vi kan säkert hitta ngn avdankad Fransk adelsläkt som kan ställa upp :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av baraenjeppe - 5 juli 2012 18:50

  Såja, här är varför lilla kråkungan fick heta Wiehe om nu någon inte listat ut det ;) ...

Av baraenjeppe - 5 juli 2012 18:40

Kom hem i dag från landet, såg en liten kråkunge på vägen utanför. Bilarna vejde och var försiktiga, jag lyfte upp den i en liten skogsdunge, på eftermiddagen stog han/hon kvar i dungen...jag kollade vingarna som inte var brutna, och vad jag för...

Av baraenjeppe - 21 juni 2012 19:04

  Såja, en favvolåt som jag bara kännde att jag ville dela med mig ;) ...

Av baraenjeppe - 21 juni 2012 18:38

Finns fyra anledningar att jag inte skrivit här på länge! 1) Har just klarat och hanterat det faktum att jag är alkhoholberoende...   Har nu varit fri från skiten i fem måndader, inget är givet såklart, kanske halkar jag tillbaka igen, men jag...

Av baraenjeppe - 26 maj 2011 20:18

King.com   suck...en sida med en massa spel, förströelse....lyckades tyvärr hitta "keyword" där, ett spel där man skall skapa ord...i går började jag vid nio på kvällen...sedan helt plötsligt var klockan midnatt...   Den som slår mina 80.002 ...

Ovido - Quiz & Flashcards