Alla inlägg under mars 2011

Av baraenjeppe - 1 mars 2011 19:09

Ja till och med den gamla uven Jeppen har fattat att listor är hett!

Så Jag tänkte börja med den viktigaste:


De SEX hårdrocksskivorna du måste ha!


NR 6

QUEENSRYCHE-”Operation:mindcrime” (1988)

Wow… intelligent hårdrock, med ett Tema, handlar om en lönnmördare som under Reagan eran tröttnar på korrupta och köpta politiker, förutom att det är ett bra tema, är det flera klassiker på den skivan, som ”revolution calling” och ” i dont belive in love”


NR 5

IRON MAIDEN-”Seventh son of a seventh son” (1998)

Iron Maiden I sitt esse, återigen en tema skiva, Iron maidens största och bästa skiva, även om vissa gamla uvar vill yla om de gamla ”Number of the beast” eller ”Piece of mind” …detta är en ultimat skiva som har en historia att berätta…”the prophesy” och ”the evil that men do”  är två bra låtar som står ut lite extra i denna extraordinära skiva . EPISKT hårdrock!


NR 4

LED ZEPPELIN-”IV”-(1971)…WOW…OCH  WOW…inleder i ett furiöst tempo med  ”Black dog” sedan ”Rockandroll” …sedan har denna skivan två lugnare Led Zeppelin klassiker som ”Stairway to heaven” och ”Going to California” kan detta slås? …Svar JA!


NR 3

DEEP PURPLEPerfect strangers” (1984)

Här blir jag nog avskydd av de gamla Purple fansen,  men jag hävdar att denna klassiker är bättre än de gamla Deep Purple skivorna, här kommer man tillbaka efter många års frånvaro, och levererar denna klassiker som går ofta i Jeppens stereo… ”knocking at your backdoor” är ju en av världens bästa hårdrockslåtar  någonsin…titelåten”Perfect strangers” ..”Under the gun” etc etc…wow!!!


NR 2

JUDAS PRIESTStained class”(1978)

Oj oj , känns fortfarande , som att bli överkörd av ett tåg .  Blandade det  mörkaste med Black Sabbath och det mer melodiska med andra hårdrocks band på den tiden…samt att texterna var grymt elaka, världen hade just hämtat sig efter Black Sabbath, så kommer denna skiva som  slår Sabbath  som de var på slutet av sjuttiotalet fett på fingrarna…


Kanske den viktigaste skiva för hårdrocken som den utvecklats på senare år, då många av hårdrocksgrupperna som tex Metallica hävdar att denna skiva är den ultimata hårdrockskivan! , Skivan fick ju iof det ultrakonservativa USA att stämma dom för ngn sublim mening om självmord…suck…iof är detta en MÖRK skiva….men….suck….! jaja, denna skiva SKALL egentligen ALLA som är nära att gilla hårdrock äga!


NR 1

Enkelt för mig, det var svårt att fixa skivorna mellan 3-6 , de två första är enkelt att utse, och nr ETT är självklar

BLACK SABBATHParanoid”---Wow vilka usla recentioner den fick när den skivan kom!


”mörkt”  ”skrämmer våra ungdomar” .


HMmm…”Iron Man” , ”Paranoid” , ”faries wear boots” som är en attack på skinheades som började dyka upp i England på den titen., samt den bästa hårdrockslåten in all time, ”war pigs” …detta kan inte slås någonsin!




Sedan finns du ju skivor som är nära äran att hamna på min lista….”back in black med AC/DC”, master of puppets” med METALLICA,”Restless and wild” med ACCEPT..”Strong arm of the law” med SAXON

Men..alla kan ju inte vara vinnare…har även en svensk platta jag vill putta fram(nej INTE Europe), det är Candlesmass episka ”ancient dreams” från 1988..långsamt och mörkt men med mycket bra texter och 100.000 ggr bättre en Hammerfall och Europe



SÅ nu när jag kört min första lista, kan jag få mer förslag på listor?

Jeppes topp sex vad gäller : bästa filmer, mest pinsamma ögonblick i sängen, bästa böcker, snyggaste film tjejer, snyggast film killar---så läsare NI får bestämma, min nästa topplista blir en som NI bestämt









Ovido - Quiz & Flashcards